Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Petržalke sa bude dať parkovať, viac miesta prinesie garážový dom

Foto: Ilustračné foto: TASR/Tomáš Halász

Z celkového počtu 130 parkovacích miest bude 116 priamo v garáži a ďalších 14 na teréne.

Bratislava 30. októbra (TASR) – Kapacity parkovania v bratislavskej mestskej časti Petržalka rozšíri hromadný garážový dom na Furdekovej ulici, ktorý by mal ponúknuť už na budúci rok 130 parkovacích miest. Vyplýva to zo zámeru, ktorý na svojom webe zverejnila Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP).

Investor AVP Park, s. r. o., plánuje na pozemku s rozlohou 2560 štvorcových metrov (m2) vybudovať garážový dom s 2,5 nadzemnými a jedným polozapusteným podzemným podlažím na ploche 1518 m2. Z celkového počtu 130 parkovacích miest bude 116 priamo v garáži a ďalších 14 na teréne.

Stavba bude dopravne prístupná z Lachovej ulice. V garážovom dome je navrhnutý regulovaný vjazd a výjazd. Každé podlažie bude vybavené svetelnou signalizáciou.

Parkovacie miesta v rámci garážového domu majú byť podľa zámeru určené na komerčné využitie na predaj, exteriérové parkovacie miesta na povrchu terénu ponúkne spoločnosť mestu a obyvateľom pre verejné účely. "Parkovacie stojiská budú slúžiť pre parkujúcich z blízkeho okolia, čím sa zlepší zlá situácia s nedostatkom parkovacích miest," uvádza navrhovateľ v materiáli.

Investor by chcel s výstavbou začať v marci budúceho roka a už v septembri predpokladá jej ukončenie. Celkové náklady odhaduje na 615.000 eur.