Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na celom Hlavnom námestí v Rimavskej Sobote sa bude platiť parkovné

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Poslanci mestského zastupiteľstva pred časom schválili aj uzatvorenie námestia rampami.

Rimavská Sobota 1. apríla (TASR) - Parkovanie na Hlavnom námestí v Rimavskej Sobote bude spoplatnené na všetkých plochách. Nové nariadenie, pre ktoré sa rozhodla mestská rada, malo platiť oddnes. Ako pre TASR povedal primátor mesta Jozef Šimko, platiť sa bude za všetky parkovacie plochy, avšak zmeny ešte nie sú riadne vyznačené.

Na Hlavnom námestí doteraz vodiči platili iba v prípade, že stáli na vyznačenom mieste. Na opačnej strane ulice to bolo bez poplatku. Na situáciu upozornil poslanec mestského zastupiteľstva Ivan Hazucha. "Nepočítam, že toto nariadenie prinesie výrazné zvýšenie príjmov mesta. Predpokladám, že to bude okolo 1500 eur. Na druhej strane, doteraz nám stačil jeden vyberač parkovného a ten to teraz nebude stíhať. Musíme teda počítať s výdavkami na ďalšieho človeka. Rozhodnutie o výbere parkovného nadobudne účinnosť, len čo všetko vyznačíme tak, ako je potrebné," povedal Šimko.

Poslanci mestského zastupiteľstva pred časom schválili aj uzatvorenie námestia rampami. Primátor toto uznesenie však vetoval a poslanci ho opätovne neschválili. "Neďaleko máme obchodné centrum, kde je veľké parkovisko, ktoré pohltí väčšinu parkujúcich áut. Obávam sa, že ak by sme autá na námestí výraznejšie limitovali, alebo vylúčili, život by sa odtiaľ úplne vytratil. Zostalo by prázdne," dodal primátor Rimavskej Soboty.

Za parkovanie v Rimavskej Sobote sa dá platiť niekoľkými spôsobmi. Vodiči si môžu kúpiť parkovaciu kartu, zaplatiť pracovníkovi alebo poslať krátku správu cez telefón. Samospráva vyberá poplatky za parkovanie prostredníctvom Mestského športového klubu. V súčasnosti vodiči platia jedno euro za hodinu.