Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Partizánske neplánuje rozšíriť skládku v Brodzanoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V budúcnosti nie je predpoklad realizácie stavby podľa spomínaného projektu, z toho dôvodu navrhujeme danú investíciu zmariť a vyradiť z majetku mesta, uviedla samospráva.

Partizánske 3. januára (TASR) - Mesto Partizánske do budúcna neplánuje rozšíriť skládku odpadu v Brodzanoch (okres Partizánske). Súvisiacu investíciu v hodnote viac ako 55.000 eur preto navrhlo vyradiť z majetku mesta ako zmarenú. Odobrili to mestskí poslanci na svojom poslednom rokovaní.

Vypracovanie projektovej dokumentácie na druhú etapu skládky odpadov v Brodzanoch zabezpečila samospráva ešte v roku 2007, keďže prvá etapa skládky bola pred naplnením svojej kapacity. "K spracovaniu projektovej dokumentácie bolo potrebné vykonať prípravné terénne práce v území predpokladanej výstavby skládky, inžiniersko-geologický prieskum, vypracovanie odborného posudku k navrhovanej činnosti, s čím súviseli ďalšie výdavky," spomenula radnica.

Pozemky pod plánovanou druhou etapou skládky podľa nej zostali majetkovoprávne nevyrovnané a mesto aj vzhľadom na ďalšie smerovanie nakladania s odpadmi v podobe ich dôsledného triedenia a zhodnocovania k samotnej výstavbe druhej etapy nepristúpilo. "V budúcnosti nie je predpoklad realizácie stavby podľa spomínaného projektu, z toho dôvodu navrhujeme danú investíciu zmariť a vyradiť z majetku mesta," doplnila samospráva.

Investícia na zabezpečenie druhej etapy skládky v Brodzanoch bola vo výške 55.654,86 eura. Skládku uzatvorili v apríli 2020.