Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Partizánske ocenilo ďalšie osobnosti, ktoré sa zaslúžili o jeho rozvoj

Na archívnej snímke pohľad na fontánu a v pozadí výškovú budovu na Námestí SNP v Partizánskom. Foto: TASR - Alexandra Moštková

Ocenenie získal i Ján Cifra za úspešnú dlhoročnú športovú reprezentáciu mesta vo volejbale.

Partizánske 6. septembra (TASR) - Mesto Partizánske ocenilo ďalších deväť osobností, ktoré sa zaslúžili o jeho rozvoj, zveľaďovanie i prezentáciu doma i v zahraničí. Ocenenia laureáti dostali začiatkom septembra pri príležitosti 84. výročia založenia mesta. Informovala o tom Martina Skaličanová z mestského úradu.

Verejné uznanie udelila samospráva Ivanovi Arvayovi za rozvoj hospodárskeho a podnikateľského prostredia v oblasti obuvníckeho priemyslu, Petrovi Bebjakovi za tvorivú činnosť, podporu kultúry a úspechy dosiahnuté v oblasti réžie a produkcie na Slovensku a v zahraničí. Ocenenie získal i Ján Cifra za úspešnú dlhoročnú športovú reprezentáciu mesta vo volejbale, Július Pečo za hospodársky a podnikateľský rozvoj, podnikateľské úspechy a presadzovanie inovatívnych technológií v stavebníctve.

Samospráva ocenila i Eleonóru Fodorovú za prácu, ľudský prístup a snahu pomáhať ľudom odkázaným na sociálnu inštitucionálnu pomoc nad rámec svojich každodenných pracovných povinností, Klaudiu Halászovú za aktívnu angažovanosť v príprave projektov pre rozvoj mesta Partizánske a spoluprácu mesta a Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre i Jiřího Látala za prínos v rozvoji všeobecnej chirurgie v Partizánskom a za zásluhy na rozvoji traumatológie na Slovensku.

In memoriam získal verejné uznanie za dlhoročnú prácu a rozvoj družstevníctva v Partizánskom a na Slovensku a modernizáciu a obnovu družstevného bytového fondu Jozef Galo a za prácu s deťmi a mládežou v oblasti kultúry, vzdelávania a šírenia kultúrneho dedičstva našich predkov a aktívne pôsobenie vo folklórnych súboroch v Partizánskom Ľudmila Ivanovičová.