Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Partizánske podporí zo svojho rozpočtu desať občianskych projektov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Alexandra Moštková

Finančnú podporu dostanú napríklad projekty outdoorovej čitárne Cirkevnej Základnej školy s Materskou školou (ZŠ s MŠ) Jána Krstiteľa a relaxačnej zóny ZŠ R. Jašíka.

Partizánske 23. júna (TASR) - Samospráva Partizánskeho finančne podporí zo svojho rozpočtu desať projektov, ktoré majú za cieľ zlepšiť komunitný život v meste. O vybraných občianskych zámeroch rozhodla verejnosť prostredníctvom hlasovania, prerozdelia si sumu 10.000 eur. Informovala o tom Martina Skaličanová z mestského úradu.

O podporu verejnosti sa uchádzalo 15 občianskych zámerov, ktoré získali celkovo 1332 SMS hlasov, požadovanú hranicu 50 SMS hlasov prekročilo 11 zámerov. Radnica prerozdelí financie medzi zámery, ktoré skončili na prvom až desiatom mieste.

Finančnú podporu dostanú projekty outdoorovej čitárne Cirkevnej Základnej školy s Materskou školou (ZŠ s MŠ) Jána Krstiteľa a relaxačnej zóny ZŠ R. Jašíka. Dotáciu dostane i občianske združenie Batania na projekt Bezpečne v škôlke, Zápasnícky klub Partizánske na skvalitnenie tréningového procesu mládeže, Centrum Naša chalúpka na projekt Bezpečnosť nadovšetko.

ZŠ Malinovského vybuduje oddychovú zónu a ZŠ Športovcov areál zdravia. ZŠ s MŠ Veľká Okružná uspela s projektom futbalovej arény, Atletický oddiel Partizánske so štvrtým ročníkom večerného behu a Fabrika umenia s Baťovany.sk do celého regiónu.