Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

V Partizánskom ocenili osobnosti, ktoré sa zaslúžili o rozvoj mesta

Na archívnej snímke Denis Vavro. Foto: TASR Pavel Neubauer

Denis Vavro dostal ocenenie za športové úspechy, reprezentáciu Partizánskeho a Slovenska v zahraničí a za jedinečný prístup a solidaritu pri riešení dosahov pandémie ochorenia COVID-19.

Partizánske 6. septembra (TASR) - Samospráva Partizánskeho ocenila ďalšie osobnosti, ktoré sa zaslúžili o rozvoj a dobré meno mesta. Ceny si prevzali 3. septembra počas slávnostného mestského zastupiteľstva pri príležitosti 83. výročia založenia mesta. Informoval o tom primátor Jozef Božik.

Mesto ocenilo Barboru Bruškovú za úspechy v oblasti modelingu a reprezentáciu Partizánskeho a Slovenska v zahraničí, rovnako za šírenie myšlienok ekológie a udržateľnosti. Ján Grach získal ocenenie za výrazný prínos k rozvoju mesta v oblasti tvorby a údržby jedinečných prvkov záhradnej architektúry a zelene.

Za osobitný prínos v slovenskom výtvarnom umení 20. storočia a súčasnosti získal mestské ocenenie akademický maliar Štefan Polák, za inovatívne myšlienky a podnikateľské aktivity spojené s prezentáciou motívov slovenskej kultúry a folkloristiky doma aj v zahraničí dostala cenu Dajana Varga Rodriguez a za dlhoročné aktivity v treťom sektore a šírenie myšlienok Baťu a batizmu Vladimír Slivka.

Samospráva ocenila i Štefana Šula, a to za rozvoj obuvníckeho priemyslu na Slovensku a za aktívnu spoluprácu a podporu obuvníckych firiem pôsobiacich na území mesta a okresu Partizánske. Irena Tomašovičová dostala ocenenie za mimoriadny prínos v oblasti športu, reprezentáciu mesta a za športové úspechy v hádzanej, Denis Vavro za športové úspechy, reprezentáciu Partizánskeho a Slovenska v zahraničí a za jedinečný prístup a solidaritu pri riešení dosahov pandémie ochorenia COVID-19.

Jozef Zajac si prevzal cenu za aktivity v treťom sektore, šírenie myšlienok Baťu a batizmu, výrazný podiel na rozvoji stredného školstva v Partizánskom a dlhoročné pôsobenie v role poslanca mestského zastupiteľstva a člena mestskej rady. Janu Žuchovskú mesto ocenilo za ľudskosť a obetavý prístup k pacientom a za mimoriadne úsilie pri záchrane ľudských životov.