Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Seniorom v Partizánskom s nákupmi pomáhajú i miestni dobrovoľní hasiči

Ilustračné foto. Foto: TASR

Samospráva zabezpečuje i distribúciu rúšok pre miestnych seniorov nad 65 rokov.

Partizánske 26. marca (TASR) - Seniorom z Partizánskeho pomáhajú s nákupmi i miestni dobrovoľní hasiči. Zapojili sa tak do iniciatívy mesta Ľudia ľudom. Pomoc s nákupmi, vyzdvihnutím liekov či distribúciu rúšok v súvislosti s prevenciou proti šíreniu nového koronavírusu zabezpečuje i miestna samospráva. Informoval o tom primátor Jozef Božik.

O pomoc môžu obyvatelia požiadať telefonicky sekretariát primátora na telefónnom čísle 038/53 63 052 každý pracovný deň v čase od 9.00 h do 12.00 h alebo veliteľa Dobrovoľného hasičského zboru Partizánske Dušana Vereša na telefónnom čísle 0903 484 233.

Samospráva zabezpečuje i distribúciu rúšok pre miestnych seniorov nad 65 rokov. Ochranné pomôcky zakúpil primátor z ušetrených peňazí zo svojej mzdy. V nadväznosti na mimoriadnu situáciu sa totiž rozhodol poberať základný plat.

Rúška si môžu obyvatelia Partizánskeho zakúpiť i na Námestí SNP, kde si v spolupráci s mestom miestna súkromná obuvnícka spoločnosť, ktorá začala s výrobou rúšok, otvorila stánok.