Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Partizánske uzatvorilo memorandum o spolupráci so Zlínom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Memorandum potvrdili predstavitelia oboch samospráv začiatkom septembra.

Partizánske 11. septembra (TASR) - Osobnosť Jana Antonína Baťu spája Partizánske a Zlín. Obe samosprávy uzatvorili memorandum o spolupráci, v rámci ktorého chcú vyvíjať spoločné aktivity. Zlín je v poradí deviatym partnerským mestom Partizánskeho a piatym z Českej republiky.

"Spolupráca oboch miest beží na neformálnej úrovni už dlhodobo. Gymnázium Partizánske má svoju partnerskú školu v Zlíne, úzko spolu spolupracujú i Kluby absolventov Baťovej školy práce," spomenul primátor Jozef Božik.

Zlín je podľa neho prvým krajským partnerským mestom Partizánskeho a je "pupočnou šnúrou" spojené s Partizánskym - Baťovanmi prostredníctvom firmy Baťa a bratov Baťovcov. "Memorandom len umocňujeme spoluprácu, ktorú sme doteraz mali. Mesto Zlín prijalo moju ponuku ešte v roku 2015 a stalo sa súčasťou Česko-slovenskej Baťovej spoločnosti," dodal.

Obe samosprávy, Trenčiansky samosprávny kraj a Zlínsky kraj, sa budú podieľať i na projekte štvorice občianskych združení z Partizánskeho, ktoré majú záujem pretvoriť jednu z budov v bývalých závodoch 29. augusta na kultúrno-inovačné centrum. Hlavným iniciátorom projektu je Fabrika umenia.

Memorandum potvrdili predstavitelia oboch samospráv začiatkom septembra.