Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Pavol Frešo krstil dunajskou vodou ´Frešmobil´

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo predstavil svoje volebné auto "frešmobil" na Tyršovom nábreží 19. júla 2013 v Bratislave. Akcia je štartom letnej kampane "Na kus reči" s predsedom BSK Pavlom Frešom, počas ktorej navštívi mestá a obce Bratislavského samosprávneho kraja. Foto: TASR/Martin Baumann

Pavol Frešo zdôraznil, že letná propagácia jeho kandidatúry nemá byť postavená na veľkých finančných investíciách, ale priamom kontakte a rozhovoroch s voličmi.

Bratislava 19. júla (TASR) – Počas letnej časti "kampane" na podporu opätovnej kandidatúry predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavla Freša (SDKÚ-DS) na tento post chce šéf BSK so svojim tímom prejsť "autom, na bicykli a peši" po kraji 2500 kilometrov a navštíviť okolo 90 obcí, mestských častí a miest. Pri príležitosti dnešného krstu volebného auta, "Frešmobilu", to vyhlásil Pavol Frešo.

Pokrstením vozidla dunajskou vodou začal letnú sériu stretnutí s občanmi s názvom "Na kus reči", zameranú na podporu svojej kandidatúry. Vysvetlil, že skôr ako kampaň by sa táto aktivita dala nazvať "chodením medzi ľudí", ktorého cieľom je v priamej diskusii s občanmi obhájiť jeho predvolebné argumenty.

"Keď sme na začiatku roku chodili medzi ľudí a pripravovali sa na ďalšie obdobie, veľa ľudí sa zastavilo len tak, na kus reči, aby pochopili, ako rozmýšľame, bavili sa o tom, ako robí župa politiku, ako robí školstvo, zdravotníctvo," vysvetlil Frešo.

Zdôraznil, že letná propagácia jeho kandidatúry nemá byť postavená na veľkých finančných investíciách, ale priamom kontakte a rozhovoroch s voličmi. "Pre politiku je najdôležitejšie, aby si politici občas zašli na kus reči so svojimi voličmi, ale aj voličmi konkurencie. Potom budú efektívnejšie aj zákony, aj vláda, aj vedenie župy," vyhlásil Frešo. Dodal, že sa v rámci rozhovorov "na kus reči" nebude vyhýbať ani kritickým názorom.

"Budeme konfrontovať to, čo boli naše plány, čo je realita a čo bude dokončené v budúcnosti," povedal Frešo s tým, že keď nastúpil do úradu, boli napríklad zastavené eurofondy a nefungovala integrovaná doprava, ktorú sa potom podarilo spustiť na Záhorí.





Začiatok v Pezinku

"Začíname tento víkend v Pezinku. Prispôsobujeme trasu tomu, čo sa v rámci územia deje, nemáme ju pevnú. Ale predpokladáme, že do septembra sa podarí obísť 90 obcí, mestských častí a miest, ako sme to robievali aj počas uplynulých štyroch rokov," dodal predseda BSK. "Náklady budú minimálne, lebo toto auto patrí SDKÚ-DS, náklady sú len na polep a to, čo prejdeme," poznamenal na margo vizuálu auta SDKÚ-DS, na ktorom je jeho podobizeň a pozvanie "Na kus reči". "Chcem zobrať kandidátky a kandidátov na poslancov a aj tých, ktorí dnes poslancami sú," povedal Frešo na margo tímu, s ktorým bude chodiť po kraji. "Nadväzujeme na tradíciu z roku 2009, kedy sme obišli sedem miest, 66 obcí a 17 mestských častí. Aj počas uplynulých štyroch rokov sme chodili veľa po území Bratislavského kraja," uzavrel Frešo.

Podobný typ predvolebnej aktivity spustil 1. júla aj kandidát pre predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška (Smer-SD). Počas cyklistickej kampane Tour de Baška plánoval počas 11 víkendov absolvovať s cyklistickým tímom 25 etáp s celkovou dĺžkou 1134 kilometrov a navštíviť všetkých 276 miest a obcí Trenčianskeho kraja. "Na majstrovstvách Českej a Slovenskej republiky v cestnej cyklistike v Dubnici sme uzatvorili stávku s Petrom Saganom. A v prípade, ak na Tour de France obháji zelený dres, pôjdem na prvú jesennú schôdzu NR SR z Dohnian do Bratislavy na bicykli," povedal pre TASR 1. júla Baška.




PEKÁR:Aktívna účasť KDH na Frešovej kampani v BSK bude samozrejmosťou

Aktívna účasť starostu bratislavského Ružinova Dušana Pekára, ale aj ďalších predstaviteľov KDH z Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) na predvolebnej kampani aktuálneho predsedu BSK Pavla Freša (SDKÚ-DS) bude samozrejmosťou. Pri príležitosti dnešného krstu volebného auta, "Frešmobilu", ktorým Frešo otvoril propagáciu svojej kandidatúry, to pre TASR povedal Pekár.

"KDH je jedným z koaličných partnerov vo voľbách do BSK, ktorý podporuje súčasného župana Pavla Freša," upozornil. Frešo má za sebou okrem vlastnej SDKÚ-DS a KDH aj Most-Híd, SaS, SMK, OKS a Stranu zelených. Proti nemu by sa vo voľbách mala postaviť Monika Flašíková-Beňová (Smer-SD) a NOVA Daniela Lipšica avizovala záujem uchádzať sa o tento post prostredníctvom Daniela Krajcera.

"Z osobnej skúsenosti viem, že ľudia oceňujú osobný kontakt. Verím, že ľudia ocenia tento štýl kampane," reaguje Pekár. "Je veľmi náročný pre všetkých, čo kandidujú. Ale je podstatne lepšie stretnúť sa s ľuďmi zoči-voči a vypočuť si aj kritické názory a podnety, ako sa len medializovať cez rôzne formy billboardov a reklamy," uzavrel Pekár.