Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Penta Real Estate kúpila v bratislavskom Novom Meste pozemok

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

Cieľom bude revitalizovať toto opustené územie tak, aby bolo v budúcnosti prínosom pre obyvateľov, nájomcov, ale aj pre samotnú mestskú časť, povedal výkonný riaditeľ Penta Real Estate Slovensko.

Bratislava 8. septembra (TASR) - Developer Penta Real Estate kúpil v bratislavskom Novom Meste pozemok s rozlohou takmer 4,5 hektára. V lokalite, ktorú ohraničujú Vajnorská a Odborárska ulica, plánuje rezidenčnú výstavbu. Ráta aj s občianskou vybavenosťou i obchodnými prevádzkami.

Investor získal pozemok, ktorý bol podľa jeho slov dlhodobo zanedbaný a má charakter brownfieldu, v rámci konkurzného konania. Hodnotu transakcie nechce zverejniť. "Lokalita má potenciál na budúci rozvoj, už dnes sa v tesnej blízkosti pozemku nachádzajú zastávky električky a MHD, železničná stanica, nákupné centrum a taktiež jazero a prírodné kúpalisko Kuchajda," spresnil developer.

Aktuálne chystá podklady na zadanie architektonicko-urbanistickej súťaže, ktorá má priniesť viac detailov o budúcej zástavbe, ako aj vizuál projektu. "Naším cieľom bude revitalizovať toto opustené územie tak, aby bolo v budúcnosti prínosom pre obyvateľov, nájomcov, ale aj pre samotnú mestskú časť," povedal výkonný riaditeľ Penta Real Estate Slovensko Juraj Nevolník. Deklaruje, že dôsledne budú pristupovať k odstráneniu akejkoľvek environmentálnej záťaže.