Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Peter Antal bude opäť kandidovať na primátora Žiaru nad Hronom

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Po prvýkrát sa vo voľbách plánuje uchádzať aj o post krajského poslanca. Prispieť chce k tomu, aby mesto i celý okres cítili väčšiu podporu zo strany Banskobystrického samosprávneho kraja.

Žiar nad Hronom 29. júna (TASR) – Primátor Žiaru nad Hronom Peter Antal chce v jesenných komunálnych voľbách obhájiť svoj post vo vedení mesta. Kandidatúru oznámil v stredu na sociálnej sieti, do volieb pôjde ako nezávislý kandidát. Uchádzať sa chce aj o kreslo krajského poslanca.

Antal vo videu na sociálnej sieti uviedol, že počas dvoch funkčných období dokázal so svojim tímom zrealizovať projekty, ktoré posunuli Žiar nad Hronom smerom k lepšiemu. Ako príklady uviedol zrekonštruované športoviská, vybudovanie oddychových zón či kúpu historického kaštieľa.

"Stále však cítim, že mám spolu s mojim tímom tomuto mestu čo dať. Máme v hlavách množstvo projektov, ktoré ešte chceme a vieme zrealizovať," skonštatoval Antal. Po prvýkrát sa vo voľbách plánuje uchádzať aj o post krajského poslanca. Prispieť chce k tomu, aby mesto i celý okres cítili väčšiu podporu zo strany Banskobystrického samosprávneho kraja.

Voľby do orgánov samosprávy obcí a voľby do orgánov samosprávnych krajov sa budú konať 29. októbra. Kandidátne listiny sa môžu podávať do 30. augusta. Volebná kampaň sa začala 10. júna a skončí sa 48 hodín predo dňom konania sa volieb.