Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Petržalka hľadá opäť najkrajšie predzáhradky

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Michaela Zdražilová

Nominácie je možné posielať do 31. mája (vrátane).

Bratislava 27. apríla (TASR) – Bratislavská Petržalka hľadá aj tento rok najkrajšie predzáhradky. Zapojiť do súťaže sa môžu aj stále obľúbenejšie komunitné záhrady. Nominácie je možné posielať do 31. mája (vrátane). O víťazoch rozhodne verejnosť hlasovaním na sociálnej sieti. TASR o tom informovala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

"V porovnaní s minulým rokom pribudlo viac ako 12 nových predzáhradiek, čo je dôkazom toho, že obyvatelia majú záujem robiť svoje okolie krajším. Aj týmto spôsobom chceme motivovať Petržalčanov, aby pokračovali, či už s podporou mestskej časti alebo svojpomocne," skonštatoval Adrián Ševeček, vedúci referátu zelene miestneho úradu.

Podmienky súťaže stanovuje štatút. Podľa neho môže byť nominovaným ako aj nominujúcim len dospelá osoba s trvalým alebo prechodným pobytom v Petržalke, ktorá sa stará o predzáhradku alebo býva v bytovom dome s prihlásenou predzáhradkou. Nominovať predzáhradky a komunitné záhrady bude možné vyplnením on-line formulára na webe samosprávy. Spolu s fotografiami v čo najlepšom rozlíšení ho treba poslať do konca mája. Nominácie v júni posúdi výberová komisia, verejné hlasovanie bude spustené v júli.

Medzi cenami budú poukážky na nákup v obchodoch so záhradníckymi potrebami, odborné knihy o záhradkárčení a materiál potrebný na starostlivosť o záhradu, akými sú hnojivo, rastliny či náradie.

S finančnou podporou mestskej časti pribudlo v jej katastri od roku 2018 viac ako 50 predzáhradiek.