Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Petržalka pošle šikovné deti zo sociálne slabších rodín do tábora

Týždňový program pripraví chlapcom a dievčatám občianske združenie Moonlight camp.

Bratislava 8. júla (TASR) – Chlapci a dievčatá z bratislavskej Petržalky, ktorí sú zo sociálne slabších rodín a výborne sa učia, dostanú od mestskej časti (MsČ) darček. Počas druhého augustového týždňa pôjdu do letného tábora v Starej Lesnej.

MsČ Petržalka už tradične organizuje pre deti zo sociálne slabých rodín letné tábory. V tomto roku sa zamerala na zážitkový divadelno-športový tábor v Starej Lesnej a vybrala osem detí, ktoré dosahujú v škole výborné výsledky. Pobyt v tábore uhradí deťom mestská časť.

"Chceme, aby bol tábor pre tieto deti povzbudením, aby si našli nových kamarátov, spoznali naše pekné slovenské miesta a prišli v septembri do školy s krásnymi zážitkami, ktoré ich budú motivovať v ďalšej práci," povedal starosta Petržalky Vladimír Bajan.

Týždňový program pripraví chlapcom a dievčatám občianske združenie Moonlight camp. V rámci projektu na podporu inkluzívneho prístupu vo výchove a vzdelávaní detí zo sociálne slabšieho prostredia sa takto snaží začleniť ich medzi ostatné deti. Pre chlapcov a dievčatá bude počas letného kempu pripravený divadelný a tanečný kurz aj praktický kurz prvej pomoci.

Petržalské deti absolvujú aj celotáborovú etapovú hru podľa publikácie Malý princ a výlety k Popradskému a Štrbskému plesu, Symbolickému cintorínu, do Starého Smokovca, Tatranskej Lomnice a vyšantiť sa budú môcť v areáli Aquacity Poprad.