Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Petržalka pristaví veľkokapacitné kontajnery

Petržalka Foto: TASR/Štefan Puškáš

Nádoby na odpad v rámci zeleného projektu Petržalka budú pristavené od 3. augusta do 10. septembra 2012 na 60 stanovištiach.

Bratislava 17. júla (TASR) - V rámci zeleného projektu Petržalka opäť rozmiestni veľkokapacitné kontajnery v mestskej časti. Obyvatelia sa tak počas šiestich víkendov budú môcť zbaviť nepotrebných starých vecí, nábytku, matracov aj menšieho stavebného odpadu.

Od 3. augusta do 10. septembra 2012 budú nádoby na odpad pristavené celkom na 60 stanovištiach na viac ako 50 uliciach. Aby čo najviac mestská časť vyšla v ústrety obyvateľom, prázdne kontajnery privezú vždy v piatok a naplnené ich odvezú nasledujúci pondelok.

"Počas jarnej akcie petržalské domácnosti vyložili do kontajnerov takmer 700 kubických metrov objemného odpadu a drobného stavebného odpadu, čo predstavovalo hmotnosť 140 ton. Predpokladáme, že počas leta to bude približne rovnako," povedal starosta Petržalky Vladimír Bajan a dodal, že mestská časť zorganizuje tohto roku ešte aj jesenné čistenie, v rámci ktorého opäť bezplatne pristaví pre občanov v sídliskách veľkokapacitné kontajnery.

"Upozorňujeme, že veci mimo pristaveného kontajnera firma neodvezie, čiže takýto odpad by zostal špatiť okolie. Preto v prípade, že obyvateľ nestihne využiť pristavený veľkokapacitný kontajner v blízkosti jeho bydliska v termíne podľa harmonogramu, alebo sa jeho nadrozmerný odpad už do nádoby nezmestí, môže ho doviezť do Zberného dvora na Čapajevovej ulici 6, kde mu ho bezplatne odoberú. Zberný dvor je otvorený celoročne od pondelka do soboty okrem sviatkov, v čase medzi 8.00 a 18.00 h," doplnila hovorkyňa petržalského starostu Mária Grebeňová-Laczová.