Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Petržalka upozorňuje občanov na nebezpečenstvo požiarov

Petržalka má v správe päť verejných režimovaných ohnísk, kde je prísny zákaz kladenia ohňov až do odvolania.

Bratislava 4. júla (TASR) – Najväčšia bratislavská mestská časť Petržalka vyzýva majiteľov a správcov pozemkov, aby dbali o bezpečnosť a pokosili trávnatý porast na svojich pozemkoch. Obdobie od 2. júla totiž Hasičský a záchranný útvar hlavného mesta SR vyhlásil za čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov na lesných pozemkoch.

Vysoké riziko však platí aj pre voľné trávnaté plochy. Kataster Petržalky je bohatý na lužné lesy, ktoré vo voľnom čase navštevuje široká verejnosť. "Každý je povinný dodržiavať zásady protipožiarnej bezpečnosti," zdôraznila hovorkyňa Petržalky Mária Grebeňová-Laczová.

V tomto čase je v lesoch zakázané zakladať alebo udržiavať ohne, používať otvorený oheň, fajčiť alebo odhadzovať horiace alebo tlejúce predmety, vypaľovať porasty bylín, stromov, krovie, slamu a iný biologický odpad. Vlastníci, správcovia a užívatelia lesných pozemkov sú povinní zabezpečiť v lesoch dostatok protipožiarneho náradia, hasiace prístroje vo vozidlách i hliadkovanie v teréne.

Petržalka má v správe päť verejných režimovaných ohnísk, kde je prísny zákaz kladenia ohňov až do odvolania. Dodržiavanie tohto zákazu bude kontrolovať mestská polícia.