Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Petržalka začína odstraňovať následky povodní

Na snímke čiastočne zaplavené parkovisko pri divadle Aréna 5. júna 2013. Foto: TASR/Michal Svítok

V hlavnom meste stále pretrváva mimoriadna situácia, primátor Milan Ftáčnik by mal o jej zrušení rozhodnúť dnes na krízovom štábe, ktorý sa bude konať o 13.30 h.

Bratislava 10. júna (TASR) - Bratislavská Petržalka začína postupne odstraňovať následky povodní. Pracovníci príslušných oddelení miestneho úradu momentálne kontrolujú územia, ktoré boli zaplavené a spisujú plán práce pre budúce čistenie.

Hoci voda postupne ustupuje zo zaplavených častí, samospráva naďalej žiada obyvateľov, aby sa vyhli lužným lesom aj Sadu Janka Kráľa. "Pôda je stále podmáčaná a pretrváva riziko pádu stromov," upozorňuje Michaela Platznerová z kancelárie petržalského starostu. Samospráva rovnako upozorňuje obyvateľov na stále zaplavený podchod popod Dolnozemskú cestu pri Ekonomickej univerzite. "Hliadkuje tu mestská polícia, chodci i vodiči by mali byť maximálne obozretní," pripomína Platznerová.

Zver z lesov sa podľa Platznerovej ešte stále zdržiava v blízkosti panelákov a chce postupne migrovať späť. "Brániť im v tom však môžu jednak vozidlá a jednak majitelia psov, ktorí svojich miláčikov nemajú na vôdzkach. Psi zver naháňajú a to komplikuje jej návrat," vysvetľuje. Petržalka preto žiada všetkých, aby boli voči migrujúcej zveri maximálne opatrní tak, aby sa predišlo možným kolíziám najmä na Dolnozemskej a Panónskej ceste či na hrádzi.

Petržalský starosta Vladimír Bajan dodáva, že situácia v mestskej časti je stabilizovaná a samospráva ju naďalej monitoruje. "Našťastie neprišlo k ujme na zdraví ani na životoch obyvateľov."

V hlavnom meste stále pretrváva mimoriadna situácia, primátor Milan Ftáčnik by mal o jej zrušení rozhodnúť dnes na krízovom štábe, ktorý sa bude konať o 13.30 h.