Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

Petržalskí poslanci rekreantom novú ulicu neschválili

Pomenovať komunikáciu bez názvu chceli vlastníci, ktorí majú v rovnomennej lokalite rekreačné chaty.

Bratislava 24. mája (TASR) - V najväčšej bratislavskej mestskej časti Petržalka mala pribudnúť nová ulica Malý Draždiak. Pomenovať komunikáciu bez názvu chceli vlastníci, ktorí majú v rovnomennej lokalite rekreačné chaty. Petržalskí poslanci však dnes zámer neschválili.

Prednosta miestneho úradu Miroslav Štefánik poslancom vysvetlil, že ľudia majú v lokalite problémy s doručovaním pošty. Ulicu preto potrebujú. Poslancovi Jánovi Bučanovi (SDKÚ-DS) sa však návrh nepáčil. "To nie sú rekreačné chaty, ale rodinné domy. Obchádzajú zákon," pripomenul poslancom s tým, že nechce, aby sa im vychádzalo v ústrety. "My im len fyzicky umožníme, aby tam mali búdku..., nerobme z toho materiálu to, čo tam nie je," vyzval poslancov starosta Petržalky Vladimír Bajan. Podľa Gabriela Gažiho (SDKÚ-DS) je naivné sa domnievať, že tam nepribudnú ďalšie domy. "Ak túto ulicu zlegalizujeme, malo by byť všetko kóšer, teda aj požiarnici a kanalizácia," dodal.

V lokalite Malý Draždiak v súčasnosti zabezpečuje dopravnú obsluhu k chatám vybudovaná účelová komunikácia. Práve názvom lokality sa pri vyberaní nového pomenovania inšpirovala aj názvoslovná komisia mestskej časti. Názov ulice Malý Draždiak schválila 21. marca. V apríli ho odporučila schváliť aj petržalská miestna rada a komisia územného plánu, výstavby a dopravy.