Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

P. Kremský sa vzdal mandátu poslanca v mestskom zastupiteľstve

Na snímke Peter Kremský (OĽaNO) s ochranným rúškom na tvári. Foto: TASR - Michal Svítok

Kremský získal v komunálnych voľbách 2018 v štvrtom pezinskom volebnom obvode 730 platných hlasov.

Pezinok 10. augusta (TASR) – Poslanec Národnej rady (NR) SR a predseda parlamentného výboru pre hospodárske záležitosti Peter Kremský (OĽANO) sa vzdal svojho mandátu poslanca v mestskom zastupiteľstve v Pezinku. Na jeho miesto v pezinskom mestskom parlamente nastúpi náhradník Martin Dulaj. Informoval o tom pezinský primátor Igor Hianik na webe mesta.

"Ak zanikol mandát poslanca mestského zastupiteľstva, nastupuje ako náhradník kandidát, ktorý získal najväčší počet platných hlasov vo volebnom obvode, v ktorom zanikol mandát," vysvetľuje primátor. Na uvoľnené poslanecké miesto v pezinskom mestskom zastupiteľstve tak po Kremskom nastupuje Dulaj podľa získaných hlasov vo voľbách do orgánov samosprávy obcí v roku 2018. Funkcie poslanca sa ujme po zložení zákonom predpísaného sľubu na najbližšom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Kremský získal v komunálnych voľbách 2018 v štvrtom pezinskom volebnom obvode 730 platných hlasov. Dulaj v tom istom volebnom obvode 725 hlasov a doteraz bol na pozícii náhradníka.