Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Pezinok ruší novoročný ohňostroj, ušetrené peniaze pošle do Prešova

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V Prešove na Mukačevskej ulici vybuchol 6. decembra plyn v 12-podlažnej bytovke. Nešťastie si vyžiadalo sedem ľudských životov, jedna osoba je stále nezvestná.

Bratislava 19. decembra (TASR) – Mesto Pezinok ruší novoročný ohňostroj zo solidarity k dotknutým obyvateľom mesta Prešov, ktorých 6. decembra zasiahol výbuch bytovky na Mukačevskej ulici. Pezinskí mestskí poslanci zároveň tento týždeň na svojom rokovaní schválili mestu Prešov finančnú pomoc vo výške 10.000 eur. Pezinská samospráva o tom informuje na sociálnej sieti.

"Vo vedení mesta si veľmi dobre uvedomujeme, že silvestrovský ohňostroj bol v našom meste každoročnou tradíciou. Nerozhodovalo sa nám preto ľahko. Týmto gestom však chceme vzdať úctu obyvateľom bytového domu na Mukačevskej ulici v Prešove, ktorí túto obrovskú tragédiu neprežili, aj tým, ktorí prežili, ale v priebehu krátkej chvíle prišli o všetko," uviedol primátor Pezinka Igor Hianik vo vyhlásení, ktoré je zverejnené na sociálnej sieti.

V Prešove na Mukačevskej ulici vybuchol 6. decembra plyn v 12-podlažnej bytovke. Nešťastie si vyžiadalo sedem ľudských životov, jedna osoba je stále nezvestná. Svoje domovy museli opustiť obyvatelia viacerých okolitých domov. Časť z nich sa do bytov vrátila 7. decembra.