Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Regióny

Pezinok sa dohodol na obchádzkovej trasy na vývoz žumpového odpadu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Obchádzková trasa bude viesť cez súkromné pozemky a vyžiada si úpravu terénu, uviedol vedúci referátu komunikácie mesta Pezinok.

Bratislava 22. mája (TASR) - Mesto Pezinok sa dohodlo s vývozcami odpadu, vlastníkmi prístupových ciest a so zástupcami Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) na riešení obchádzkovej trasy, ktorou budú môcť vývozcovia vyvážať žumpový odpad. Krízová situácia nastala po uzavretí mosta pri kanalizačnej čerpacej stanici z dôvodu jeho rekonštrukcie. TASR o tom informoval vedúci referátu komunikácie mesta Pezinok Michal Lukáč.

"Obchádzková trasa bude viesť cez súkromné pozemky a vyžiada si úpravu terénu a rovnako tak samotného areálu kanalizačnej čerpacej stanice," uviedol Lukáč. Podotkol, že BVS bude môcť už o pár dní čistiareň sprístupniť na pôvodnú kapacitu pre zazmluvnených vývozcov žúmp. Zároveň, ak všetko pôjde podľa plánu a nevyhnutné stavebné úpravy prebehnú v čo najkratšom čase, vývozcovia žúmp sa podľa neho obchádzkovou trasou dostanú k čistiarni najneskôr v nedeľu (26. 5.).

"Sme radi, že rokovania boli úspešné a že sa nám podarilo kritickú situáciu, ktorá veľmi zasiahla okrem Pezinka aj obce Doľany, Vištuk, Dubová a Píla, vyriešiť," povedala viceprimátorka mesta Pezinok Renata Klimentová. Uzávera mosta z dôvodu rekonštrukcie potrvá niekoľko týždňov.