Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Piešťanskej nemocnici A. Wintera vyhovuje zaradenie do druhej úrovne

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Nemocnica Alexandra Wintera sa snaží systematicky rekonštruovať a modernizovať jednotlivé oddelenia, aby splnili všetky materiálno-technické požiadavky.

Piešťany 10. januára (TASR) – Nemocnica Alexandra Wintera (NAW) v Piešťanoch sa plne stotožňuje so svojím zaradením do druhej úrovne v rámci podmienenej kategorizácie nemocničnej siete. Podľa riaditeľa Miroslava Jašša objem a komplexnosť poskytovanej zdravotnej starostlivosti NAW dosahuje úroveň nemocníc tohto stupňa.

"V rámci zaradenia sa nám zväčší spádová oblasť a na nemocnicu bude vyvíjaný väčší tlak," konštatoval Jaššo pre TASR. V súčasnosti ako všeobecná okresná nemocnica poskytuje NAW zdravotnícke služby pre viac ako 80.000 obyvateľov.

NAW sa snaží systematicky rekonštruovať a modernizovať jednotlivé oddelenia, aby splnili všetky materiálno-technické požiadavky. "Taktiež rozširujeme rady našich špecialistov, aby sme pokryli všetky predpísané odbornosti v rámci druhej úrovne nemocničnej siete. Optimalizácia nemocníc už prebieha dlhšiu dobu, žiaľ, neriadenou formou," dodal Jaššo.

Ministerstvo zdravotníctva SR zverejnilo koncom roka 2022 základnú kostru novej nemocničnej siete. Podľa výsledkov prvej fázy kategorizácie bude jedna nemocnica piatej, tri nemocnice štvrtej, deväť nemocníc tretej úrovne, 33 nemocníc druhej úrovne, 42 nemocníc prvej úrovne a špecializovaných nemocníc.