Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

V Piešťanoch organizujú zbierku, potrebujú obväzy i lieky na bolesť

Ukrajinský vojak prechádza troskami po ruskom nálete v Kyjeve na Ukrajine v sobotu 26. februára 2022. Foto: TASR/AP

Pomoc bude transportovaná na ukrajinské hranice, kde si ju prevezme a doručenie bude koordinovať na miesta najväčšej núdze Červený kríž.

Piešťany 27. februára (TASR) – Mesto Piešťany pomáha nájsť ubytovanie pre utečencov z Ukrajiny, ktorí majú v kúpeľnom meste svojich blízkych a tí ich z kapacitných dôvodov nemôžu ubytovať. Na svojej webovej stránke zverejnilo formulár, prostredníctvom ktorého sa môžu prihlásiť tí, ktorí majú voľné kapacity na ubytovanie alebo potrebujú niekoho blízkeho z Ukrajiny ubytovať.

Zároveň cez víkend a počas pondelka (28. 2.) možno prispieť do zbierky, ktorú organizujú Ukrajinci pôsobiaci v Piešťanoch. Pomoc bude transportovaná na ukrajinské hranice, kde si ju prevezme a doručenie bude koordinovať na miesta najväčšej núdze Červený kríž. Odchod je plánovaný na utorok (1. 3.).

Okrem trvanlivých potravín, ktoré je možné konzumovať priamo po otvorení, ako sú konzervované hotové jedlá či čokoláda, je záujem o teplé zimné bundy či ponožky pre dospelých, ale aj deti, spacie vaky, baterky, plienky pre deti, dámske hygienické potreby. Ale do zbierky je vhodné priniesť aj obväzový materiál, náplasti, dezinfekciu na ošetrenie rán, lieky na teplotu a bolesť, uvádza kontaktná osoba zbierky v Piešťanoch Andrii Ponyrko.