Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Mestskú políciu v Piešťanoch povedú dvaja zástupcovia náčelníka

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Mestská polícia Piešťany je v súčasnosti bez náčelníka. Marcel Mihálik bol po parlamentných voľbách 2020 uvoľnený na výkon mandátu poslanca Národnej rady SR.

Piešťany 22. októbra (TASR) – Mestskú políciu (MP) v Piešťanoch povedú dvaja zástupcovia náčelníka. Poslanci mestského zastupiteľstva odobrili vo štvrtok na svojom rokovaní, na základe výsledkov výberového konania, na post zástupcu pre hliadkovú činnosť Vladislava Jopeka. Zástupca pre technické veci zostáva Peter Gogol.

Mestská polícia Piešťany je v súčasnosti bez náčelníka. Marcel Mihálik bol po parlamentných voľbách 2020 uvoľnený na výkon mandátu poslanca Národnej rady SR. V zmysle zákona má právo sa do vedenia mestskej polície vrátiť. V súvislosti s tým zastupiteľstvo v júni schválilo zriadenie funkcie druhého zástupcu náčelníka a bolo vyhlásené výberové konanie. Prihlásili sa dvaja uchádzači, víťazný uchádzač Jopek má dvadsaťročnú skúsenosť s prácou na polícii, okrem iného pracoval ako zástupca riaditeľa okresného riaditeľstva polície v Trnave a riaditeľ okresného riaditeľstva v Senici. Poslaneckému plénu pri svojom predstavení povedal, že má záujem, aby sa MP stala autoritou u obyvateľov mesta, chce vybudovať disciplinovaný a bezpečný útvar.