Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Národný ústav reumatických chorôb v Piešťanoch pomáha zvládať pandémiu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Národný ústav reumatických chorôb v piatok 8. januára zaočkoval svojich zamestnancov prvou dostupnou vakcínou, celkovo bolo podaných 120 dávok vakcíny.

Piešťany 12. januára (TASR) – Národný ústav reumatických chorôb (NÚRCH) v Piešťanoch reprofilizoval 25 lôžok pre pacientov s ochorením COVID-19, ktorí nevyžadujú oxygenoterapiu. Pomáha tak zvládať okolitým nemocniciam nápor pacientov, potrebujúcich hospitalizáciu. Prvých pacientov prijali 7. januára, informovala o tom medicínska riaditeľka Daniela Kňaze Doležalová.

„Napriek zložitej situácii ústav naďalej poskytuje nevyhnutnú zdravotnú starostlivosť aj pre svojich pacientov, predovšetkým pokračuje v podávaní biologickej liečby u pacientov s autoimunitnými ochoreniami," dodala.

Od novembra minulého roku NÚRCH prevádzkuje mobilné odberné miesto na antigénové testovanie, ktoré doposiaľ využilo niekoľko tisíc obyvateľov Piešťan a okolitého regiónu. Záujemcovia majú možnosť sa bezplatne otestovať v pracovné dni od 9:00 do 13:00. Odberné miesto zatiaľ zostáva v prevádzke do odvolania, najmä kým to dovolia kapacity ústavu. NÚRCH v piatok 8. januára zaočkoval svojich zamestnancov prvou dostupnou vakcínou, celkovo bolo podaných 120 dávok vakcíny.