Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Projekt Žilinského kraja Zdravie pod kontrolou finišuje na Kysuciach

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Hovorkyňa kraja Eva Lacová uviedla, že odbor zdravotníctva ho zorganizoval v spolupráci s Martinským klubom medikov Jesseniovej lekárskej fakulty (JLF) Univerzity Komenského (UK).

Žilina 24. mája (TASR) - Pilotný projekt odboru zdravotníctva Úradu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Zdravie pod kontrolou, ktorý sa zameriava na prevenciu, finišuje v piatok (26. 5.) v Zborove nad Bystricou v okrese Čadca. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSK Eva Lacová.

Doplnila, že odbor zdravotníctva ho zorganizoval v spolupráci s Martinským klubom medikov Jesseniovej lekárskej fakulty (JLF) Univerzity Komenského (UK). "Medici budú aj tentoraz merať tlak, hodnoty saturácie krvi kyslíkom, cukor, cholesterol. K dispozícii bude spirometer na vyšetrenie pľúcnych činností," uviedla.

Verejnosti podľa nej predvedú aj ukážku poskytovania prvej pomoci, správnu starostlivosť o ústnu dutinu a samovyšetrovacie techniky. "Medici budú edukovať verejnosť o jednotlivých druhoch rakoviny a o význame preventívnych vyšetrení," dodala hovorkyňa ŽSK.