Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Pivovar Šariš nezaznamenal pozitívne testovaných zamestnancov

Logo pivovaru Šariš. Foto: TASR - Milan Kapusta

Už počas minuloročnej prvej vlny mali pripravený komplexný krízový scenár pre prípad, že by počty zamestnancov, u ktorých bude potvrdený nový koronavírus, boli vysoké.

Veľký Šariš 27. januára (TASR) – Pivovar Šariš nezaznamenal počas testovania antigénovými testami vo svojom závode vo Veľkom Šariši žiaden prípad ochorenia COVID-19 u zamestnancov. Ako pre TASR uviedol obchodný riaditeľ a podpredseda predstavenstva spoločnosti Plzeňský Prazdroj Slovensko Martin Grygařík, testovanie sa uskutočnilo v pondelok (25. 1.) a zúčastniť sa na ňom mohli aj zamestnanci, ktorí sa v tom čase nachádzali v blízkom okolí.

"Aby sme predišli čakaniu v radoch, testovanie prebiehalo podľa presne stanoveného harmonogramu a každé stredisko malo vyhradené svoj vlastný časový úsek. Možnosť skríningu v pivovare využilo takmer 60 ľudí, u nikoho nebol zaznamenaný pozitívny výsledok. Ostatní zamestnanci využili možnosti otestovať sa na mobilných odberných miestach v okrese alebo PCR testovanie po vlastnej línii a z vyše 150 ľudí zamestnaných v závode skončili len dvaja v karanténe pre potvrdené ochorenie v domácnosti," priblížil Grygařík.

Vzhľadom na aktuálne čísla pokračuje výroba podľa jeho slov naďalej bez komplikácií. "Nezaznamenali sme žiadne problémy ani v rámci logistiky. Prísun surovín potrebných k našej výrobe funguje bez prerušenia. Zároveň aj dodávky našich produktov našim partnerom v segmente obchodov sú plynulé," doplnil Grygařík.

Ako ďalej povedal, už počas minuloročnej prvej vlny mali pripravený komplexný krízový scenár pre prípad, že by počty zamestnancov, u ktorých bude potvrdený nový koronavírus, boli vysoké.

"Ešte v marci sme prijali sprísnené hygienické opatrenia, aby sme riziko šírenia nákazy eliminovali čo najviac. Zdravie a bezpečnosť našich ľudí sú pre nás najvyššou prioritou a som rád, že prísna hygiena a dodržiavanie pravidiel našimi zamestnancami nám umožňujú už dlhé mesiace udržiavať riziko nákazy vo výrobe v minimálnych číslach," dodal Grygařík.