Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Regióny

Plaváreň v Banskej Štiavnici uzavrú pre rekonštrukciu

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

V rozpočte mesta je vyčlenených na opravu bazénového dna 30.000 eur.

Banská Štiavnica 29. novembra (TASR) - Banskoštiavnickú plaváreň od začiatku decembra zatvoria, dôvodom sú plánované práce na rekonštrukcii bazénového dna. Miera jeho poškodenia sa podľa Pavla Bačíka, konateľa Bytovej správy, ktorá je prevádzkovateľom Mestských kúpeľov - plaváreň, ukáže až po vypustení vody z bazéna.

"Podľa vyhlášky ministerstva zdravotníctva sa musí voda v bazéne vymeniť po 12 mesiacoch. Čiže po vypustení bazéna zistíme, v akom stave je dno," podotkol Bačík s tým, že povrch bazéna tvorí hydroizolácia so špeciálnym náterom.

V rozpočte mesta je podľa jeho slov vyčlenených na opravu bazénového dna 30.000 eur. Ako dlho bude oprava trvať, sa zatiaľ podľa jeho názoru odhadnúť nedá. "Musí sa dodržať technologický postup, akonáhle však dno opravíme, tak sa bazén napustí a prevádzku opätovne otvoríme," poznamenal.

Pravidelnú technickú prestávku v prevádzke plavárne zvykli podľa jeho slov robiť v letných mesiacoch, keď ľudia vyhľadávajú väčšinou kúpanie v prírodných vodách. Tentokrát sa však termín posunul o niekoľko mesiacov, keďže aktuálne uplynulo 12 mesiacov od napustenia bazéna. V roku 2022 totiž mesto odstraňovalo poruchu na strope plavárne a tak bol napustený neskôr ako obyčajne.