Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Plavecký výcvik detí na ZŠ a MŠ v Komárne bude pokračovať

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V tomto školskom roku bude na jeseň a na jar navštevovať plavecký výcvik 551 žiakov základných škôl a 198 detí materských škôl.

Komárno 21. decembra (TASR) - Plavecký výcvik na základných a materských školách v Komárne bude v plnej miere pokračovať aj v nasledujúcich mesiacoch. Mesto Komárno ho dokáže zabezpečiť vďaka spolupráci so spoločnosťou RealK, ktorej finančná podpora v plnej miere pokryje náklady súvisiace s výcvikom, informovala radnica.

Plavecký výcvik detí bol v Komárne aj v minulosti prioritou, ale finančné ťažkosti v posledných rokoch sťažili plnohodnotné pokračovanie tohto programu. V rámci kurzov sú do výcviku plávania zapojené 3. a 4. ročníky základných škôl a existuje aj špeciálny kurz plávania pre deti z materských škôl. Náklady na plavecký bazén a inštruktorov predstavujú 10.000 eur.

V tomto školskom roku bude na jeseň a na jar navštevovať plavecký výcvik 551 žiakov základných škôl a 198 detí materských škôl. Okrem plavárne sa plavecké výcviky organizujú aj na Základnej škole na Ulici práce, ktorá má tiež bazén. Mesto ho v posledných rokoch zrekonštruovalo a v súčasnosti v ňom pokračuje modernizácia vykurovacieho systému. "Naším cieľom je, aby sa všetky deti v Komárne naučili plávať," skonštatoval viceprimátor Ondrej Gajdáč.

Podľa primátora Bélu Keszegha sa dá spoluprácou s miestnymi podnikateľmi dosiahnuť viacero pozitívnych iniciatív zameraných na výchovu a vzdelávanie detí. Mesto pripravuje komplexný program, aby sa deti v Komárne viac hýbali, či už v škole, v športových kluboch alebo vo voľnom čase, povedal primátor.