Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Plážové kúpalisko v Rimavskej Sobote bude slúžiť na rekreačný lov rýb

Na snímke areál plážového kúpaliska v Rimavskej Sobote v roku 2013.Na oddychovú zónu s možnosťou rekreačného rybolovu sa má počas tohtoročnej letnej sezóny zmeniť plážové kúpalisko v Rimavskej Sobote. Plážové kúpalisko bolo v meste obľúbené hlavne v 80. a 90. rokoch, neskôr však bolo takmer desať rokov zatvorené, chátralo a zarastalo náletovou zeleňou. Po nástupe nového vedenia mesta ho po niekoľkomesačnej rekonštrukcii znovu otvorili v roku 2011. Rimavská Sobota 11. januára 2016. Foto: TASR/Branislav Caban

Plážové kúpalisko bolo v meste obľúbené hlavne v 80. a 90. rokoch, neskôr však bolo takmer desať rokov zatvorené, chátralo a zarastalo náletovou zeleňou.

Rimavská Sobota 11. januára (TASR) – Na oddychovú zónu s možnosťou rekreačného rybolovu sa má počas tohtoročnej letnej sezóny zmeniť plážové kúpalisko v Rimavskej Sobote. TASR o zmene využitia tejto vodnej nádrže informoval primátor Jozef Šimko, podľa ktorého ju iniciovali samotní rybári.

„Rokoval som už o tejto téme s predsedom miestnej organizácie rybárskeho zväzu. Oni do nádrže nasadia ryby, my do areálu umiestnime bufet a vytvoríme peknú oddychovú zónu pre občanov, ktorí si tam budú môcť nachytať ryby,“ načrtol primátor s tým, že na takýto lov nebude nutný rybársky lístok a všetko potrebné na lov zabezpečia rybári. „Bude tam služba, ktorá záujemcom vydá udicu aj návnady. Ak dotyčný chytí rybu, zmerajú ju a na základe miery určia poplatok,“ dodal.

Areál plážového kúpaliska minulý rok nebol využívaný na kúpanie, nakoľko samospráva sa sústredila na prevádzku a ďalšie budovanie termálneho kúpaliska v neďalekej rekreačnej oblasti Kurinec. Tam však v dôsledku rozšírenia areálu bola oplotená aj časť brehu rybníka, ktorú rybári predtým využívali na lov. „Dali nám vtedy súhlas na oplotenie tohto brehu, takže poskytnutie plážového kúpaliska na rybolov je z našej strany istá forma kompenzácie,“ vysvetlil Šimko, podľa ktorého budú mať z nového spôsobu využitia pláže prospech aj občania.

Plážové kúpalisko bolo v meste obľúbené hlavne v 80. a 90. rokoch, neskôr však bolo takmer desať rokov zatvorené, chátralo a zarastalo náletovou zeleňou. Po nástupe nového vedenia mesta ho po niekoľkomesačnej rekonštrukcii znovu otvorili v roku 2011.