Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Plešivec na opravu ciest či výstavbu chodníkov získal vyše 810.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Cieľom projektu je zlepšením dostupnosti služieb obce zvýšiť kvalitu bývania obyvateľov z prostredia marginalizovanej rómskej komunity (MRK).

Plešivec 31. januára (TASR) – Vyše 810.000 eur formou dotácie z európskych zdrojov získala obec Plešivec v okrese Rožňava na dobudovanie základnej technickej infraštruktúry. Cieľom projektu je zlepšením dostupnosti služieb obce zvýšiť kvalitu bývania obyvateľov z prostredia marginalizovanej rómskej komunity (MRK). Pre TASR to uviedla starostka obce Iveta Šušánová.

Predmetom projektu je rekonštrukcia ciest a chodníkov, výstavba nových chodníkov i úprava odstavných plôch v Plešivci v lokalitách s vysokým podielom obyvateľov MRK, či na trasách, ktoré zabezpečujú prístup k rôznym obecným službám.

"Rekonštruované komunikácie prinesú zvýšený komfort a bezpečnosť pri presunoch obyvateľov medzi obydliami a službami. Zároveň sa rekonštrukciou zabezpečí dostatočná šírka komunikácií, nový pevný a rovný povrch a zníži sa hladina hluku premávajúcich vozidiel," priblížila starostka.

Rekonštrukcia ciest a chodníkov má v obci uľahčiť obyvateľom prístup k autobusovej stanici, školám, kostolu, lekárni, kultúrnemu domu, detskému ihrisku či obecnému úradu. "Projektom bude dotknutých priamo 490 obyvateľov z prostredia MRK, ostatní obyvatelia obce budú rovnako využívať služby v riešenej lokalite po zrekonštruovaných komunikáciách," dodala Šušánová.

Samospráva v rámci projektu aktuálne čaká na kontrolu verejného obstarávania. Začiatok realizácie očakáva v prípade bezproblémového priebehu na prelome jari a leta. Samotné práce by mali trvať nanajvýš päť mesiacov.