Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Pliešovce chcú za 2,5 milióna eur zmodernizovať školu

Obec Pliešovce tento rok v oblasti investícií zrealizovala obnovu asfaltových povrchov niektorých ciest a výstavbu chodníkov. Komunikácie sú vynovené na uliciach K rybníku a Družstevná a tiež v okolí vynoveného domu služieb (na snímke). Pliešovce, 30. októbra 2023. Foto: TASR - Jozef Poliak

Pri ustálenej demografii, keď sa počet obyvateľov 2300 za uplynulé roky príliš nemenil, by sa po modernizácii mohla škola stať príťažlivou aj pre žiakov zo širšieho okolia.

Pliešovce 30. októbra (TASR) - Najväčšou investíciou obce Pliešovce v okrese Zvolen v najbližších rokoch má byť rekonštrukcia a modernizácia základnej školy. Celkové výdavky vo výške takmer 2,5 milióna eur chce samospráva získať z eurofondov.

"Projekt je už podaný na Ministerstve investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR," povedal TASR starosta Štefan Sýkora.

Škola postavená ešte začiatkom 60. rokov minulého storočia by mala mať novú elektroinštaláciu, zmodernizované počítačové učebne, zatepliť by sa mala jedáleň a telocvičňa by sa mala zmeniť na multifunkčnú voľnočasovú športovú halu.

Podľa Sýkoru do školy chodí aktuálne približne 230 detí, viaceré sú aj z okolitých obcí, ako Sása, Bzovská Lehôtka a Senohrad. Pri ustálenej demografii, keď sa počet obyvateľov 2300 za uplynulé roky príliš nemenil, by sa po modernizácii mohla škola stať príťažlivou aj pre žiakov zo širšieho okolia.

Obec tento rok v oblasti investícií zrealizovala obnovu asfaltových povrchov niektorých ciest a výstavbu chodníkov. Komunikácie sú vynovené na uliciach K rybníku a Družstevná a tiež v okolí vynoveného domu služieb. Samosprávu to vyšlo takmer na 114.000 eur, z čoho viac ako 60.000 eur získali ako nenávratný príspevok z eurofondov.