Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Plošné testovanie cez víkend v Trenčíne absolvovalo 21.660 ľudí

Zdravotníčka odoberá vzorku obyvateľke Trenčína, ktorá prišla na celoplošné testovanie obyvateľov mesta Trenčín na nový koronavírus na odberné miesto na Základnej škole na Dlhých Honoch, 19. decembra 2020 v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Situácia v počte infikovaných novým koronavírusom je v meste Trenčín i v Trenčianskom okrese mimoriadne vážna.

Trenčín 21. decembra (TASR) – V Trenčíne otestovali počas víkendového (19. 12. – 20. 12.) plošného mestského testovania na nový koronavírus 21.660 ľudí. Pozitívny výsledok malo 560 z nich, čo je 2,59 percenta. Na sociálnej sieti o tom informoval trenčiansky primátor Richard Rybníček. Podľa primátora ide o vysoké číslo, ktoré potvrdzuje fakt, že sa situácia dramaticky zhoršuje.

"Dnes sme ukázali, že nám záleží jeden na druhom a spoločne sme sa zomkli pre dobro našej 'malej-veľkej' komunity, mesta Trenčín a jeho blízkeho okolia. Ak sme týmto skutkom spoločne zachránili čo i len jeden ľudský život, má náš život zmysel. A ja som presvedčený, že sme ho zachránili. Nesmieme však poľaviť a prestať," napísal v nedeľu večer v statuse Rybníček.



V Trenčíne sa cez víkend uskutočnilo plošné testovanie obyvateľov antigénovými testami. Bolo dobrovoľné a bezplatné, odbery robili na 33 miestach.

Situácia v počte infikovaných novým koronavírusom je v meste Trenčín i v Trenčianskom okrese mimoriadne vážna. Od piatka (18. 12.) začali v Trenčíne platiť nové opatrenia nad rámec celoslovenských. Vyhláška zakazuje predaj alkoholických nápojov na priamy konzum, platí tiež zákaz akýchkoľvek hromadných podujatí aj s menším počtom účastníkov ako šesť. Zakázaná je aj prevádzka kín, divadiel, organizovanie akýchkoľvek koncertov, ale aj bohoslužieb.