Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Plynári nezistili príčinu zápachu plynu, šíriť sa mohol z Istrochemu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Zápach plynu v okolí Istrochemu v Bratislave začali ľudia hlásiť v stredu pred 21.00 h.

Bratislava 1. decembra (TASR) - Plynári nezistili príčinu zápachu plynu, ktorý hlásili obyvatelia v stredu večer (30. 11.) z viacerých častí bratislavského Ružinova. Hovorca spoločnosti SPP - distribúcia Milan Vanga pre TASR uviedol, že únik v ich sieti a zariadeniach nezaznamenali. Na základe informácií z tiesňovej linky hasičov však išlo podľa jeho slov pravdepodobne o únik chemickej látky z priemyselného areálu Istrochemu.

Zápach plynu v okolí Istrochemu v Bratislave začali ľudia hlásiť v stredu pred 21.00 h. "Zaznamenali sme desiatky hovorov na poruchovú linku k zápachu plynu v oblastiach Ružinov, Ostredky, Trnávka. Pracovníci SPP - distribúcia skontrolovali odorizačné zariadenia v regulačných staniciach," priblížil Vanga s tým, že únik zemného plynu a odorantu nezistili.

V nočných hodinách pokračovali podľa jeho slov výjazdy na miesta podľa jednotlivých hlásení, avšak ani tam plynári únik v ich sieti a zariadeniach nezaznamenali.

Zápach plynu riešili v stredu večer aj hasiči. Tí však nebezpečné látky nenamerali. "Bolo cítiť len zápach, ktorý sa presúval v smere vetra. Hodnoty plynu ani nič ohrozujúce však nebolo namerané, preto hasiči zásah ukončili," spresnili pre TASR z operačného strediska bratislavských hasičov. Prvotné hlásenia dostávali z okolia Vajnorskej ulice.

"U nás sme nezistili pôvod tohto zápachu. Areál Istrochemu sa však nachádza v priemyselnej zóne, v ktorej pôsobí veľké množstvo podnikov," uviedli pre TASR zo spoločnosti Istrochem Reality.