Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Po dopravnej nehode v Turí nafúkal 62-ročný vodič 3,48 promile

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Obvinený muž viedol osobné auto v smere jazdy od Obecného úradu Turie k administratívnej budove Poľnohospodárskeho družstva Turie.

Žilina 29. novembra (TASR) - Obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 62-ročný vodič z okresu Žilina. Policajti mu v pondelok (28. 11.) po dopravnej nehode v Turí (okres Žilina) namerali pri dychovej skúške 3,48 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Gabriela Kremeňová.

Doplnila, že obvinený muž viedol osobné auto v smere jazdy od Obecného úradu Turie k administratívnej budove Poľnohospodárskeho družstva Turie. "Následne z doposiaľ nezistených príčin prešiel vozidlom mimo komunikácie na trávnatý porast. V snahe dostať sa späť na spevnenú komunikáciu narazil počas cúvania zadnou časťou vozidla do odstaveného osobného auta," dodala krajská policajná hovorkyňa.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. "Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin. Ale najmä preto, lebo následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí," zdôraznila Kremeňová.