Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Po kolapse prišiel v Poloninách o život 50-ročný turista z Čiech

V dopoludňajších hodinách boli horskí záchranári z Polonín požiadaní o pomoc pre 50 – ročného turistu, ktorý odpadol počas skupinového výletu na Kremenec. Štyria horskí záchranári v spolupráci s posádkou Záchrannej zdravotnej služby sa na miesto dostali pomocou služobného terénneho vozidla HZS. Pod vrchol Čierťaž prebiehala resuscitácia poskytovaná náhodnými členmi skupiny. Českému turistovi na pomoc smerovala aj posádka leteckých záchranárov z Popradu. Po príchode pozemnej záchrannej skupiny, záchranári pokračovali v rozšírenej Kardiopulmonálnej resuscitácii. Následne po pristáti vrtuľníka pokračovali v oživovacom procese aj s podporov lekára VZZS. Napriek maximálnemu úsiliu všetkých zúčastnených sa turistu oživiť nepodarilo. Foto: TASR - HZS

Po príchode pozemnej záchrannej skupiny záchranári pokračovali v rozšírenej kardiopulmonálnej resuscitácii.

Nová Sedlica 31. mája (TASR) – Päťdesiatročný český turista prišiel v Poloninách o život po tom, ako odpadol počas skupinového výletu na Kremenec. Informujú o tom horskí záchranári na svojej webovej stránke s tým, že o pomoc boli požiadaní v piatok dopoludnia.

„Štyria horskí záchranári v spolupráci s posádkou záchrannej zdravotnej služby sa na miesto dostali pomocou služobného terénneho vozidla Horskej záchrannej služby (HZS). Pod vrcholom Čierťaž bola resuscitácia poskytovaná náhodnými členmi skupiny,“ spresnila HZS s tým, že na ceste na pomoc bola aj posádka leteckých záchranárov z Popradu.

Po príchode pozemnej záchrannej skupiny záchranári pokračovali v rozšírenej kardiopulmonálnej resuscitácii. „Následne po pristátí vrtuľníka pokračovali v oživovacom procese aj s podporou lekára Vrtuľníkovej záchrannej a zdravotnej služby (VZZS),“ dodáva s tým, že napriek maximálnemu úsiliu všetkých zúčastnených sa turistu nepodarilo oživiť.