Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Po nehode v Považskej Bystrici zostali na ceste plynové tlakové nádoby

Na snímke plynové tlakové nádoby, ktoré zostali na ceste po dopravnej nehode dvoch dodávkových automobilov v mestskej časti Považskej Bystrice Zakvašov v pondelok 30. januára 2023. Foto: TASR - KR PZ v Trenčíne

Jedno z vozidiel zostalo prevrátené na boku.

Považská Bystrica 30. januára (TASR) – Šesť považskobystrických hasičov zasahovalo v pondelok ráno pri dopravnej nehode v mestskej časti Považskej Bystrice Zakvašov. Po havárii dvoch dodávkových automobilov zostali na ceste tlakové nádoby. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík.

"Jedno z vozidiel zostalo prevrátené na boku. Prevážalo 85 tlakových nádob, z ktorých časť sa nachádzala na vozovke. Pri dopravnej nehode sa z dvoch účastníkov, ktorí boli mimo vozidiel, zranila jedna osoba. Vozidlá čiastočne blokovali jeden jazdný pruh, z jedného z vozidiel vytekali prevádzkové kvapaliny," priblížil Petrík.

Ako dodal, hasiči vozidlá zabezpečili proti vzniku požiaru. Súčasne zranenému vodičovi poskytli do príchodu zdravotných záchranárov predlekársku prvú pomoc. Tlakové nádoby postupne pozbierali a zabezpečili proti úniku plynu. Počas zásahu pomocou analyzátora monitorovali stav ovzdušia na mieste udalosti, žiadne zvýšené hodnoty nenamerali. Následne príslušníci HaZZ pomocou absorpčnej látky zachytili uniknuté prevádzkové kvapaliny.
Na snímke dopravná nehoda dvoch dodávkových automobilov, ku ktorej došlo v mestskej časti Považskej Bystrice Zakvašov v pondelok 30. januára 2023. Po havárii zostali na ceste plynové tlakové nádoby.
Foto: TASR - KR PZ v Trenčíne