Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Po nehode za Krupinou skončilo dieťa s ťažkými zraneniami v nemocnici

Záber z miesta nehody. Foto: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj

Podľa polície sa vodička po zvodidlách bočne, na podvozku auta, šmýkala približne 15 metrov a potom sa s autom prevrátila späť na cestu.

Krupina 3. decembra (TASR) – S ťažkými zraneniami skončil v nemocnici trojročný chlapec, ktorý bolo účastníkom dopravnej nehody za Krupinou. Jeho 36-ročná mama ho viezla v aute na zadnom sedadle, pričom ho nepripútala do detskej autosedačky, a havarovala. „Vodička osobného auta sa pravdepodobne plne nevenovala vedeniu vozidla, plynule zišla s autom vpravo na krajnicu, kde vyšla na zvodidlá,“ informuje banskobystrická krajská polícia na svojom profile na sociálnej sieti.

Nehoda sa stala v stredu (2. 12.) v dopoludňajších hodinách na ceste za Krupinou v smere na Hontianske Nemce. Podľa polície sa vodička po zvodidlách bočne, na podvozku auta, šmýkala približne 15 metrov a potom sa s autom prevrátila späť na cestu. „Na ľavom boku sa šmýkala bočným šmykom ďalších 25 metrov,“ dodala s tým, že žena utrpela zranenie, ktoré si vyžadovalo jednorazové lekárske vyšetrenie.

Polícia upozorňuje, že v prípade dopravnej nehody je dieťa v autosedačke lepšie chránené. Pri nárazoch sa totiž môže vážne poraniť a aj zomrieť. „Preto odporúčame voziť deti na zadných sedadlách riadne pripútané v autosedačke,“ ukončila.