Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Po páde pri zostupe z Kvetnicovej veže zahynul 46-ročný turista

Snímka z miesta nehody Foto: HZS

Mužove telo transportovali záchranári do márnice v Starom Smokovci, kde ho odovzdali privolaným príslušníkom Policajného zboru a pohrebnej službe, uviedla HZS na svojej webstránke.

Vysoké Tatry 6. augusta (TASR) – Vo Vysokých Tatrách v piatok (5. 8.) po páde pri zostupe z Kvetnicovej veže zahynul 46-ročný vysokohorský turista. Leteckí a horskí záchranári, ktorí na miesto pádu smerovali, už mužovi pomôcť nedokázali. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS).

Záchranárov kontaktovala piatok popoludní prostredníctvom tiesňovej linky 112 poľská vysokohorská turistka, "ktorá oznámila výpadok svojho partnera vo Velickej doline nad Sliezskym domom". Ako sa ukázalo, dvojica zostupovala bez istenia exponovaným terénom, keď sa muž pošmykol a prepadol približne 50 metrov kolmou stenou. "Mužove telo transportovali záchranári do márnice v Starom Smokovci, kde ho odovzdali privolaným príslušníkom Policajného zboru a pohrebnej službe. Ženu previezli do Starého Smokovca," uviedla HZS na svojej webstránke.