Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

PÁD Z MOTORKY: Muža museli transportovať leteckí záchranári

Snímka z miesta nehody. Foto: FB Polícia SR - Košický kraj

Polícia v súvislosti s nehodou upozorňuje, že s príchodom teplejšieho počasia treba na cestách počítať s vyšším počtom motocyklistov.

Gočaltovo 30. júna (TASR) - Pri nehode na ceste medzi obcami Gočaltovo a Štítnik v okrese Rožňava sa vo štvrtok (29. 6.) popoludní vážne zranil 53-ročný motocyklista z Českej republiky. Do nemocnice ho museli transportovať leteckí záchranári. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

"Pri prejazde ľavotočivej zákruty pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky, a s motocyklom zišiel z cesty, kde spadol. Zranenia, ktoré pri páde z motorky utrpel, si vyžiadali jeho letecký transport do jednej z košických nemocníc a podľa predbežnej lekárskej správy sa z nich bude liečiť minimálne 40 dní," priblížila Ivanová s tým, že na zistenie prítomnosti alkoholu v organizme bol mužovi v nemocnici odobratý biologický materiál.

Polícia v súvislosti s nehodou upozorňuje, že s príchodom teplejšieho počasia treba na cestách počítať s vyšším počtom motocyklistov. Od začiatku roka do konca mája na cestách Košického kraja eviduje 14 dopravných nehôd, ktorých vinníkmi boli motocyklisti. "V ôsmich prípadoch sa motorkár zranil ťažko, šiesti utrpeli ľahké zranenia. Pri troch dopravných nehodách bol zistený u motorkárov alkohol," doplnila Ivanová.