Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Po piatich rokoch opravia cestu medzi Zákamenným a Oravskou Lesnou

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

Riaditeľka odboru dopravy Úradu ŽSK Gabriela Tisoňová vysvetlila, že okrem nesprávneho sklonu vozovky bolo odborným posudkom dokázané, že pri rekonštrukcii použili nekvalitnú asfaltovú zmes.

Zákamenné 18. mája (TASR) – Cestu medzi obcami Zákamenné a Oravská Lesná bude Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) po piatich rokoch opäť rekonštruovať. Potvrdila to predsedníčka ŽSK Erika Jurinová s tým, že cesta je vo veľmi zlom stave. Na práce vyčlenili 700.000 eur.

Ako priblížila hovorkyňa ŽSK Eva Lacová, cestu druhej triedy na úseku Zákamenné – Oravská Lesná rekonštruovala v roku 2017 spoločnosť Cesty SK. V máji 2018 boli stavebné práce prevzaté. V rokoch 2019 a 2020 kraj stavbu reklamoval. "Zhotoviteľ reklamáciu z roku 2019 uznal, všetky ďalšie však uznať odmietol. Aktuálne je spoločnosť v konkurze," skonštatovala Lacová.

Riaditeľka odboru dopravy Úradu ŽSK Gabriela Tisoňová vysvetlila, že okrem nesprávneho sklonu vozovky bolo odborným posudkom dokázané, že pri rekonštrukcii použili nekvalitnú asfaltovú zmes. "Výmenu asfaltovej zmesi zhotoviteľ odmietol. Koncom apríla podala spoločnosť na príslušnom súde žiadosť na vyhlásenie konkurzu," informovala Tisoňová.

Podľa Jurinovej sú si vedomí, že cesta je najmä po poslednej zime vo veľmi zlom stave. Deklarovala, že chcú zabezpečiť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. "Vyčlenili sme z nášho rozpočtu financie na jej opravu. Svoje oprávnené nároky si budeme uplatňovať v súdnom konaní," avizovala predsedníčka ŽSK.