Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Po primátorskom kresle nahradila K. Heneková manžela aj v poslaneckom

Na snímke Katarína Heneková. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Ako dodala, sama sa má čo učiť, má si určité problémy s kým rozobrať a získať od manžela nové vedomosti.

Púchov 30. októbra (TASR) – Staronová primátorka Púchova Katarína Heneková zasadne okrem primátorského kresla aj do poslaneckej lavice Zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). Vystrieda tam svojho manžela Rastislava Heneka, ktorého pred štyrmi rokmi nahradila aj na poste primátora. Ako povedala pre TASR, nevníma to ako definitívne prebratie politického žezla.

Rastislav Henek je v končiacom sa päťročnom volebnom období poslancom Zastupiteľstva TSK za Púchovský okres, v sobotných (29. 10.) krajských voľbách už za poslanca nekandidoval.

"Manžel potreboval oddych od politiky. Ja som sa pri ňom veľa vecí naučila. On je stále pri mne a aj moje volebné výsledky sú v podstate aj výsledkom jeho práce. Sám tento spôsob navrhol, a ak by nebola podpora v rodine, nemohla by som to robiť," uviedla Heneková.

Ako dodala, sama sa má čo učiť, má si určité problémy s kým rozobrať a získať od manžela nové vedomosti. "Veľmi si to vážim a dúfam, že to bude len na prospech veci," zdôraznila nová krajská poslankyňa s tým, že post primátorky a poslankyne Zastupiteľstva TSK môže byť Púchovu len na prospech.