Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Po ročnej kontrole detských ihrísk v Detve skončilo desať ako dobrých

Na snímke detské ihrisko pri piatej materskej škole, ktoré plánuje mesto Detva komplexne zrekonštruovať v utorok 5. januára 2021. Foto: EASYFOTO TASR - Silvia Tannhauserová

Mesto Detva robilo kontrolu detských ihrísk na svojom území vlani počas septembra.

Detva 5. januára (TASR) – Po pravidelnej ročnej kontrole detských ihrísk v Detve skončilo desať ako dobrých, tvrdí to primátor Ján Šufliarský. „Na základe hodnotenia celkovej úrovne bezpečnosti detských ihrísk dostali hodnotenie veľmi dobré štyri ihriská, ďalšie štyri vyšli po kontrole ako výborné,“ uviedol pre TASR primátor.

Podľa neho mestský úrad opravil tie ihriská, ktoré to potrebovali. Ďalšie obnovy chce samospráva robiť tento rok. „Detské ihrisko pri piatej materskej škole plánujeme komplexne zrekonštruovať v jarných mesiacoch tohto roku,“ dodal.

Mesto Detva robilo kontrolu detských ihrísk na svojom území vlani počas septembra. „Výstupom bude posúdenie ich technického stavu, ale aj využiteľnosti, a na základe poznatkov bude mesto ďalej postupovať. Rozhodneme sa, ktoré ihriská zrušíme a ktoré necháme a dobudujeme,“ poznamenal vlani v októbri primátor s tým, že zámerom mesta je vytvoriť centralizované detské ihriská.

Najnovším detským ihriskom na detvianskom sídlisku je projekt revitalizácie vnútrobloku na ulici Andreja Hlinku. Verejný priestor medzi bytovými domami funguje pre deti a ich rodičov od leta 2019. Pribudli tam hojdačky, lezecká stena, kvety, lavičky či ihrisko na cvičenie s vlastnou váhou. Na financovanie tohto projektu mesto získalo dotáciu z fondov Európskej únie vo výške 468.528 eur, ďalšie náklady boli hradené z mestského rozpočtu.