Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Po rokoch sa na banskobystrický amfiteáter vracia vianočné premietanie

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Deti do desať rokov v sprievode dospelých majú vstup bezplatný.

Banská Bystrica 16. decembra (TASR) – Po piatich rokoch OZ za! amfiteáter opäť pripravilo vianočné premietanie na amfiteátri Paľa Bielika v Banskej Bystrici. Uskutoční sa v nedeľu 18. decembra o 16.30 h. Nadväzuje tak na tradíciu premietania československých titulov pod holým nebom pri punči a kapustnici. TASR o tom informoval Juraj Havlík zo združenia.

Návštevníci sa v letnom kine môžu pobaviť na filme Marie Poledňákovej z roku 1977 Ako vytrhnúť veľrybe stoličku. Deti do desať rokov v sprievode dospelých majú vstup bezplatný. Podľa Havlíka je možné, že ide vôbec o prvé premietanie tejto klasiky na veľkom plátne.

"Predvianočné Pelíšky boli druhým filmom, ktorý sme premietali na znovuotvorenom amfiteátri v roku 2014. Vzhľadom na nečakanú účasť sme ďalšie roky vždy víkend pred Vianocami premietali postupne S tebou ma baví svet, Tri oriešky pre Popolušku či Perinbabu, až kým nám túto tradíciu neprerušilo najprv počasie a potom pandémia. S kapustnicou, punčom a možno i snehom to má na amfíku neskutočné čaro," konštatoval Havlík.