Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Regióny

Po viac ako troch desaťročiach otvoria v Púchove nové mestské jasle

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Celkové oprávnené výdavky projektu boli 398.300 eur, takmer 20.000 eur investovalo mesto z vlastného rozpočtu.

Púchov 22. mája (TASR) - Po viac ako 30 rokoch otvoria v pondelok (27. 5.) v Púchove v areáli Základnej školy s materskou školou Slovanská nové mestské jasle. Financie na ich zriadenie získala radnica z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP). Deťom začnú slúžiť 2. septembra. Informovala o tom Laura Krošláková z komunikačného oddelenia mesta.

Celkové oprávnené výdavky projektu boli 398.300 eur, takmer 20.000 eur investovalo mesto z vlastného rozpočtu. V rámci projektu sa vytvorili dve triedy, každá s kapacitou 10 detí. Dispozične sú prepojené s mliečnou kuchyňou a zázemím pre personál, obe triedy majú bezbariérové vstupy.

Podľa púchovskej primátorky Kataríny Henekovej mesto realizáciou projektu mestských jaslí pomôže zvýšiť kvalitu života obyvateľov, zlepšiť dostupnosť verejných služieb a prispieť k vyváženému a trvalo udržateľnému rozvoju.

"V novovzniknutom zariadení zabezpečilo mesto komplexné sociálne služby a starostlivosť pre deti do troch rokov, odborné personálne obsadenie, stravovací režim a vytvorilo tak plnohodnotné podmienky pre zabezpečenie prevádzky v zmysle legislatívy," doplnila Heneková.