Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

NEHODA NA ŽELEZNIČNOM PRIECESTÍ: Po zranené dievča prišiel vrtuľník

Snímka z miesta nehody v obci Trenčianske Jastrabie. Foto: TASR - KR PZ Trenčín

Po stabilizovaní základných životných funkcií dievča v kritickom stave ho leteckí záchranári previezli do nemocnice v Bratislave.

Trenčianske Jastrabie 17. mája (TASR) – Vážne zranenia 12-ročného dievčaťa si vyžiadala pondelková (16. 5.) zrážka vlaku s osobným automobilom v obci Trenčianske Jastrabie v okrese Trenčín. Na mieste zasahoval záchranársky vrtuľník. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

"Štyridsaťsedemročná vodička osobného automobilu sa na chránenom železničnom priecestí so zvukovou a svetelnou signalizáciou pravdepodobne nepresvedčila, či môže bezpečne prejsť. Vošla na železničné priecestie v čase, keď tadiaľ prechádzal vlak," informovala hovorkyňa.

Snímka z miesta nehody v obci Trenčianske Jastrabie.
Foto: TASR - KR PZ Trenčín


Po zrážke s vlakom utrpela ťažké zranenia maloletá osoba, k zraneniu cestujúcich vo vlaku nedošlo. Skúšky na alkohol u vodičky a rušňovodiča boli negatívne. Polícia začala trestné stíhanie za prečin ublíženia na zdraví.

Ako informovala hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air Transport Europe Zuzana Hopjaková, posádka vrtuľníka si do svojej starostlivosti prevzala od zasahujúcich záchranárov 12-ročné dievča, ktoré po náraze utrpelo vážne poranenia viacerých častí tela. Po stabilizovaní základných životných funkcií dievča preložili na palubu vrtuľníka a v umelom spánku v kritickom stave ho leteckí záchranári previezli do nemocnice v Bratislave.