Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

TRAGICKÁ NEHODA: Zrážku osobných áut pri Ďanovej neprežili dvaja ľudia

Snímka z miesta nehody. Foto: FB: Polícia SR - Žilinský kraj

Pri nehode utrpel 69-ročný vodič zranenia, ktorým na mieste podľahol a 71-ročná spolujazdkyňa z vozidla Škoda Fabia utrpela zranenia, ktorým podľahla po prevoze do nemocnice, uviedla hovorkyňa.

Ďanová 1. júla (TASR) – Tragicky sa skončila nehoda na ceste prvej triedy v katastri obce Ďanová (okres Martin), pri ktorej zahynuli vo štvrtok (30. 6.) večer dvaja ľudia. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Gabriela Kremeňová.

Doplnila, že 69-ročný vodič viedol osobné auto Škoda Fabia po ceste tretej triedy v smere od obce Ďanová k ceste prvej triedy. "Z doposiaľ presne nezistených príčin pri odbočovaní vľavo došlo v križovatke k zrážke s osobným autom Kia, ktoré viedol po ceste prvej triedy v smere od Turčianskych Teplíc do Martina 46-ročný vodič. Po náraze Škodu Fabia odhodilo do jazdného pruhu v smere do Martina, kde došlo k zrážke s osobným autom Škoda Octavia, ktoré viedol 34-ročný vodič," uviedla Kremeňová.

"Pri dopravnej nehode utrpel 69-ročný vodič zranenia, ktorým na mieste podľahol a 71-ročná spolujazdkyňa z vozidla Škoda Fabia utrpela zranenia, ktorým podľahla po prevoze do nemocnice. Alkohol u 46-ročného a 34-ročného vodiča dychovou skúškou nezistili. U nebohého muža bude vykonaná pitva. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania," dodala krajská policajná hovorkyňa.

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy. "Každý účastník cestnej premávky môže zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na cestách," zdôraznila Kremeňová.