Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Počas akcie Reflex policajti zadržali 62 vodičských preukazov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Najčastejšou príčinou porušenia zákona bola rýchlosť jazdy, kde až 910 vodičov jazdilo rýchlejšie, ako bola maximálna povolená rýchlosť

Nitra 17. marca (TASR) - Celkovo 2456 priestupkov zaznamenali policajti v Nitrianskom kraji počas februárovej akcie Reflex. Vodiči sa dopustili 2292 priestupkov, cyklisti 78 a chodci 83 priestupkov. Zákon porušili aj dvaja vodiči motokolobežiek a jeden vodič motocykla, informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Najčastejšou príčinou porušenia zákona bola rýchlosť jazdy, kde až 910 vodičov jazdilo rýchlejšie, ako bola maximálna povolená rýchlosť. Na vozidle so zlým technickým stavom jazdilo 188 vodičov, bezpečnostné pásy nepoužilo 183 osôb a až 146 vodičov porušilo povinnosti vodiča. Mobil počas jazdy použilo 95 vodičov, 68 vodičov jazdilo nesprávnym spôsobom a 30 vodičov nedalo prednosť v jazde, z toho 12-krát chodcom na priechode pre chodcov. Nesprávne predchádzali 14 vodiči a jeden vodič prešiel cez železničné priecestie v čase, keď je to zakázané.

Počas akcie Reflex odhalili policajti 26 vodičov, 50 cyklistov a dvoch motokolobežkárov pod vplyvom alkoholu. Inú návykovú látku požilo 19 vodičov a jeden vodič odmietol vykonať dychovú skúšku. Zadržaných bolo až 62 vodičských preukazov, 18 osvedčení o evidencii vozidla a jedny tabuľky s evidenčným číslom.