Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Počas Dušičiek bude vjazd na bratislavské cintoríny obmedzený

Archívna snímka. Hrob A.Dubčeka v bratislavskom Slávičom údolí počas Pamiatky zosnulých. Foto: TASR/Martin Baumann

Návštevníci by mali venovať zvýšenú pozornosť ochrane vlastných osobných vecí, aby predišli ich prípadnému odcudzeniu.

Bratislava 30. októbra (TASR) - V súvislosti s blížiacim sa Sviatkom všetkých svätých a Pamiatky zosnulých informuje Marianum - Pohrebníctvo mesta Bratislavy, že bratislavské cintoríny budú v dňoch 1. až 8. novembra otvorené denne od 7.00 do 20.00 h.

Riaditeľ organizácie Miloslav Hrádek ďalej upozorňuje, že od 31. októbra do 3. novembra bude obmedzený vjazd motorovými vozidlami k pohrebiskám, okrem vozidiel zdravotnej služby, požiarnej ochrany, Policajného zboru a vozidiel prevážajúcich zdravotne ťažko postihnuté osoby. Riešenie mimoriadnych situácií je v kompetencii správcu cintorína.

Na veľkých bratislavských cintorínoch, ako je Martinský, Slávičie údolie, Krematórium budú informácie o jednotlivých hroboch, prípadne aj o úhrade platieb za nezaplatené hroby poskytovať zamestnanci organizácie Marianum. "Stála služba bude dohliadať aj na čistotu na cintorínoch. Návštevníci by mali venovať zvýšenú pozornosť ochrane vlastných osobných vecí, aby predišli ich prípadnému odcudzeniu, čo sa v minulosti už neraz stalo," doplnil Hrádek.