Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Počas jarného upratovania vyzbierali v Trenčíne takmer 400 ton odpadu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Vyše štyri tony tvorili obaly obsahujúce nebezpečné látky, necelé dve tony vyradené zariadenia obsahujúce chlórfluórované uhľovodíky, viac ako sedem ton vyradené elektrické a elektronické zariadenia.

Trenčín 7. augusta (TASR) – V rámci jarného upratovania sa v apríli a v máji vyzbieralo v Trenčíne takmer 400 ton odpadu. Samospráva do jarného čistenia mesta investovala viac ako 28.000 eur.

Podľa trenčianskej hovorkyne Eriky Ságovej najväčšiu časť z vyzbieraného odpadu tvoril objemný odpad (239,86 tony), ktorý uložili na skládke Luštek pri Dubnici nad Váhom.

„Biologicky rozložiteľný odpad (137,39 tony) bol zhodnotený v kompostárni v Trenčíne a nebezpečné odpady boli dočasne uložené v skladoch nebezpečných odpadov na Zlatovskej ulici a následne odvezené na zhodnotenie a zneškodnenie,“ uviedla Ságová.

Ako dodala, viac ako štyri tony tvorili obaly obsahujúce nebezpečné látky, necelé dve tony vyradené zariadenia obsahujúce chlórfluórované uhľovodíky, viac ako sedem ton vyradené elektrické a elektronické zariadenia. Z 85 stanovíšť veľkoobjemových kontajnerov bolo vyvezených 197 kontajnerov s objemným odpadom, 36 vývozov bolo s biologicky rozložiteľným odpadom.