Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Počas kontrol vo fitnescentrách neboli zistené výraznejšie nedostatky

Na snímke pracovníčky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Senici v spolupráci s príslušníkmi Policajného zboru SR kontrolujú dodržiavanie protipandemických opatrení. Počas kontroly sa zamerali na fitnescentrá a nezistili vážnejšie nedostatky 30. septembra v Senici. Foto: TASR - Vladimír Miček

S protipandemickými opatreniami si v niektorých prevádzkach vedia poradiť bez problémov, v niektorých s tým však majú aj problémy.

Senica 30. septembra (TASR) – V Senici sa v rámci dodržiavania protipandemických opatrení zamerali počas kontroly na fitnescentrá. Podľa Lucie Noskovej z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) počas kontroly nenašli v prevádzkach závažnejšie pochybenia.

"Našli sme len drobné nedostatky. Upozorňovali sme napr. na rúško pri vstupe alebo chýbajúce oznamy, ktoré majú byť vyvesené na dverách prevádzok. Prevádzkovatelia, ktorých sme kontrolovali, nedostatky ihneď odstránili," uviedla pre TASR Nosková.

Ako doplnila, RÚVZ v Senici tieto kontroly absolvuje pravidelne. "Nie je to iba vo fitnescentrách, ale kontrolujeme aj ďalšie prevádzky v sektore služieb. Ide napríklad o kaderníctva či zariadenia, v ktorých sa starajú o ľudské telo," doplnila zamestnankyňa RÚVZ Senica.

S protipandemickými opatreniami si v niektorých prevádzkach vedia poradiť bez problémov, v niektorých s tým však majú aj problémy. "Ale vo všeobecnosti ide o drobné nedostatky, ktoré sú na mieste odstránené. Prevádzkovatelia sú zároveň aj upozornení, na čo si majú dávať pozor a snažia sa to rešpektovať," uviedla Nosková.